Härmed nominerar jag “Simon Sinek” till årets förebild inom HR i Sverige

Imorse fick jag ett tips av en film från Carina Andersson. Carina är en superskarp konsult inom HR jag träffat via Knowit. Vi delar tanken om att HR, eller den som sysslar med HR, måste öka tempot och förstå digitaliseringen.

Filmen nedan är ett 45 minuter långt tal av Simon Sinek om “Why Leaders Eat Last”. Simon talar om biologin och kemin bakom äkta ledarskap, som få antagligen upplevt det. Själv hade jag förmånen att få uppleva det via Kapten Söderlund på Kustjägarna när jag var ung, en upplevelse som förändrade mig totalt och alla andra som var med då. Jag fick filmen av Carina, tack, och nu dedikerar jag den till alla som var på HRdagarna2015 att ta till sig eftersom det uppenbarligen saknas förebilder inom HR i Sverige.

Se Simon Sinek som en role model för ert arbete, i avsaknad av någon annan förebild för er profession, och skapa en vettig företagskultur inifrån och ut med referens till dopamin, serotenin, endorfin med mera. Titta på denna film, dela den, ta till er,  tolka, lev och applicera budskapet på din organisation! Allt annat kan man/ska man outsourca om det inte direkt driver lönsamhet, anser jag som affärsmodellerare.

Jag vet inte vad du tycker. Själv anser jag inte det är ok att endast 20-30 % (Gallup, Deloitte) av de anställda är engagerade på arbetsplatsen 2015.Det är resursslöseri och inte snällt mot framtidens arbetskraft. Vi kan bättre. Möjligheterna finns men det går för sakta

Det behöver inte heller vara så komplicerat. En anledning till att jag jobbar på Zalaris är att Zalaris har en komplett HR tjänst i molnet, för både transaktionell HR såväl som strategisk HR så att den som är ansvarig för HR skall kunna fokusera på det som genererar värde via enkla knep som affärsmodellering. Det har aldrig varit enklare att komma igång med strategisk HR som adresserar de egenskaper som Simon talar om.

Nu när du sett filmen kanske du känner dig engagerad men varken förstår eller vet vad du skall göra. Kontakta mig och Zalaris så kan vi ta ett snack. Det kostar ingenting.

Tack till Carina och lycka till alla andra! Föredömligt. Tillsammans kan vi skapa ännu mer framgångsrika, trygga och engagerande organisationer och individer.

Sven Hultin – Business Development Director, Zalaris

About klingerii

Twitter: @klingerii
This entry was posted in Brainstorming. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s